brandverzekering  »  informatie over brandverzekeringen  »  Wat zijn de preventiemaatregelingen brandverzekering?

Wat zijn de preventiemaatregelingen brandverzekering?

Graag geven wij u enkele belangrijke tips om brand en diefstal in uw woning te voorkomen.

Preventiemaatregeling Brand

Een brand ontstaat altijd door de volgende drie elementen:

  • een ontstekingsbron
  • zuurstof
  • brandbaar element

Het is dus van belang dat u deze drie elementen niet bij elkaar in de buurt komen.

Let op wanneer u kaarsen brandt dat deze goed vast staan en niet in de buurt van uw gordijnen staan. Door een plotseling bries kunnen de gordijnen in de brandhaard van de kaars vliegen. Doof altijd uw kaarsen met een speciale dover.

Let op met branden van uw openhaard. Leg uw vloerkleed nog te dicht bij de openhaard. Spattende vonken kunnen brand in uw tapijt brand veroorzaken. Een spatscherm voor uw openhaard plaatsen voorkomt dat de vonken op u kleed of houten vloer terrecht kunnen komen. Zorg altijd dat u klep openstaat voordat u de openhaard gaat opstoken. Dit om rook ontwikkeling in uw woning te voorkomen.

Let op met de friteuse in de keuken. Blijf altijd bij uw kookstel wanneer u daar bezig bent. Wanneer er toch een brand ontstaat doof dit niet met water maar gebruik hiervoor een brandvrije deken.

Een rookdetectie alarm geven direct aan wanneer er een brand ontstaat. Plaats de rookdetectie op de verschillende verdiepingen en ruimtes in uw woning. Op deze manier kunt u snel handelen wanneer er brand ontstaat.

Diefstal preventie

De verleiding is groot tegenwoordig. Even uw vrienden laten weten via facebook hoe geweldig u het op uw vakantie heeft of dat u morgen op vakantie gaat vertrekken. Geef de inbreker geen tips.

Zorg voor de juiste afsluitmateriaal. Sluit altijd alles af wanneer u de woning verlaat en zet het alarm op indien aanwezig.

Informeer u buren wanneer u op vakantie om een oogje in het zeil te houden en de brievenbus leeg te maken.

Bazuin niet rond welke mooie spullen u in huis heeft staan.

Zorg voor detectie verlichting om u woning. Deze verlichting springt aan zodra iemand de nabijheid van uw woning betreedt.

Plaats geen kluizen en/of waardevolle sieraden in uw slaapkamer. Dit is de eerste plek waar de dieven zoeken. Plaats de kluis en/of waardevolle voorwerpen ergens in de woning waar men het niet verwacht.

Wij verwijzen u graag verder naar uw verzekeringsmaatschappij voor nog meer tips.

 

  1. Beantwoord deze uitleg je vraag?

Je reactie is verstuurd en ontvangen. Hartelijk dank!

  1. Helaas hebben we uw vraag niet kunnen beantwoorden. Als u nog met verdere vragen zit horen we graag van u. Stel via onderstaand formulier uw vraag of stuur ons een suggestie over dit onderwerp. Bedankt voor uw tijd!
  2. Verzenden