brandverzekering  »  informatie over brandverzekeringen  »  Wat is het verzekerd bedrag van mijn brandverzekering?

Wat is het verzekerd bedrag van mijn brandverzekering?

Verzekerd bedrag brandverzekering

Gebouw

Elke verzekeringsmaatschappij is verplicht om een evaluatierooster toe te passen voor bepaling van het verzekerd bedrag van uw woning.

Dit evaluatierooster is bij iedere verzekeraar verschillend. Door middel van het gebruik van een evaluatierooster wordt de evenredigheidstelsel afgeschaft en zal de verzekeringsmaatschappij u altijd het correcte verzekerde bedrag uitkeren. Ook is het mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij een externe expertise inschakeld om het verzekerd bedrag te bepalen. Ook in dit geval kan er nooit een discussie zijn over het feit dat u niet voldoende verzekerd zou zijn.

Inhoud

Voor de inhoud kunt u gebruik maken van een inventarisatielijst. De inhoud van uw brandverzekering bepaalt u zelf. Om discussies met een verzekeringsmaatschappij te voorkomen kunt u de inhoud van uw brandverzekering ook verzekeren in eerste risico.

 

 

  1. Beantwoord deze uitleg je vraag?

Je reactie is verstuurd en ontvangen. Hartelijk dank!

  1. Helaas hebben we uw vraag niet kunnen beantwoorden. Als u nog met verdere vragen zit horen we graag van u. Stel via onderstaand formulier uw vraag of stuur ons een suggestie over dit onderwerp. Bedankt voor uw tijd!
  2. Verzenden